Kwaliteit en duurzaamheid: een kwartsiet keukenblad heeft het allebei

De inspiratie voor deze prachtige keuken in Abcoude is het kwartsiet keukenblad. De organische aderen en kleuren zorgen ervoor dat deze keuken een sensationele uitstraling heeft. Uniek in zijn soort. Het robuuste kookeiland geeft veel werkruimte en een subtiele zitplek. Een kwartsiet keukenblad staat bekend om zijn hardheid en duurzaamheid. Een geweldige uitstraling en een genot om op te werken. High end-materialen in een keuken van Derk. Een dynamische en elegante sensatie met het kwartsiet keukenblad

Kwartsiet is een natuurlijk metamorf gesteente dat voornamelijk uit kwartsmineralen bestaat, een van de meest voorkomende mineralen uit onze aardkorst. Een kwartsiet keukenblad is harder dan graniet. Hardheid wordt bepaald door middel van de hardheidsschaal van Mohs. Deze schaal gaat van 1 tot 10, waarbij diamant de grootste hardheid heeft. Elk materiaal met een hogere hardheidsklasse kan krassen maken op materiaal van een lagere hardheidsklasse. Om een voorbeeld te geven: 

  • Hardheidsklasse <5: Kalksteen, marmer of travertin
  • Hardheidsklasse 6: Graniet
  • Hardheidsklasse 7: Kwartsiet

Een kwartsiet keukenblad is bovendien hittebestendig en uv-bestendig en kan heel goed tegen zuren in de keuken, hierbij kunt u denken aan citroensap of azijn. 

Opbergruimte met een luxe uitstraling

Aan de achterwand van deze keuken zijn hoge wanden gerealiseerd die veel bergruimte bevatten en waar de inbouwapparatuur van Siemens prachtig in is weggewerkt. Het materiaal van deze achterwand is eiken ALPI. Dit fineer is van zeer hoge kwaliteit en de accenten met steellook geven de keuken direct een luxe uitstraling. Naast de inbouwapparatuur van Siemens zijn er in deze keuken ook koelkasten van Liebherr gebruikt en er is een wijnklimaatkast geïntegreerd. Het open gedeelte in de achterwand geeft deze keuken meer diepte en de deuren aan beide weerszijden van de achterwand zorgen voor eenheid en een moderne look.

Klasse en elegantie

De stalen fronten in de servieskast zijn uitgevoerd in een speciale steellook-coating met een warme patina afwerking en canale glas. In deze keuken is een Quooker-kraan geplaatst in messing patina, mooi in combinatie met het kwartsiet keukenblad waar de messingkleurige aderen doorheen lopen. Deze keuken van Derk is een keuken die geïnspireerd is op het kleurenpalet van de natuur. Dat is wederom terug te zien in de toegangsdeuren in de keuken en living. Deze zijn in dezelfde kleur staal ontworpen als de servieskast. Een high end-keuken met klasse en enorme elegantie, uniek in zijn soort!

Meer projecten waar we trots op zijn

Merken bij dit project

Logo Quooker Logo BORA Logo Liebherr